Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SCHRIJFSTER

Jessica van Eeken

CATEGORIE

Horeca Hotspot

GEPLAATST OP:

15 FEBRUARI 2021

De oude telefooncentrale

Genieten bij de oude telefooncentrale, een nieuwe aanwinst voor Strijp S. Dat is de plek waar Philips vroeger regeerde, een onderdeel van het industriële erfgoed van Eindhoven.  Strijp S is nu de plek voor design, urban feeling en dynamische ondernemers. Het bijzondere is dat juist veel van die ondernemers opstaan in corona tijd! Zij gaan vaak geen uitdaging uit de weg.

Op Strijp S zijn tal van verschillende horeca gelegenheden te ontdekken. Allemaal met hun eigen stijl vaak gehuisvest in een oude Phillips fabriek. Vorig jaar in corona tijd was het de kans voor Bij Puur om in de Oude Telefooncentrale te trekken. Bij Puur is organisatie voor pure mensen.  Ze bieden een vorm van sociale activering aan voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bij Puur is gehuisvest op verschillende locaties, vaak in het hart van bedrijven en kantoor terreinen, denk bijvoorbeeld aan ASML. Nu dus sinds september 2020 ook op Strijp S.

Het is gevestigd in de oude telefooncentrale van Philips. Symbolisch past het perfect bij wie zij zijn. Net als Philips mensen met de telefoon wilde verbinden, willen zij dat ook met hun werkwijze en producten.  Het interieur brengt ons terug naar de tijd van de oude telefoons. Je ziet dan ook overal de oude bakelieten of wel Philite telefoons van Philips terug.  Erg leuk ook voor jonge kinderen, die geen idee hebben van wat het is. Er is een mooie combinatie gemaakt van oud en nieuw. Het industriële is duidelijk voelbaar met de comfort van nu.  Ieder hoekje, tafeltje, straalt wel iets authentieks en industrieels uit. Het is al een beleving op zich om er binnen te zijn. Wanneer je zelf je bestelling gaat afhalen kun je dus zeker even van de sfeer proeven!

Ze hebben er van alles. Heerlijke koffie, een goede lunch, een warme maaltijd en dat altijd in een omgeving waar je eventueel  kunt werken. Rustig, aangenaam en met Wi-fi. Door mijn zwangerschapsverlof ontdekte ik deze plek pas in de lockdown. Ze waren net geopend, toen de tweede lockdown aantrad. Maar gelukkig doen ze volop mee aan bezorgen en Take Away. En dat moest ik natuurlijk proberen!  Zo bestelde wij de borreltas. Uitstekend voor 2 personen maar je kan er zelfs met meerdere van genieten. Een bijzondere combinatie van warme en koude hapjes. Een echte aanrader! Vers bereid, even opwarmen en genieten!

Als dit een voorbode is van de rest van de kaart en service dan kan ik niet wachten totdat de lockdown voorbij is en ik binnen in de oude telefooncentrale kan genieten!

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment