Over mij

Hoi, ik ben Jessica. Ik ben 36 jaar, getrouwd, mama van kleine avonturier Luca (’18) en prachtige Yara (’20) en woon in Brandevoort, Helmond. Fotograferen is altijd al mijn passie geweest. Ieder moment vastleggen om te bewaren, niet te vergeten. Niet met mijn telefoon maar met een goede camera. In het begin met een SpiegelReflex camera, later met een goede systeemcamera en wisselende lenzen. Mijn passie voor fotografie is niet begonnen met het krijgen van mijn kinderen, maar was er al veel eerder. Ik heb gestudeerd voor TourManager & Stadsgids, een HBO opleiding gevolgd in Toerisme. Na het behalen van mijn diploma heb ik dan ook ruim 10 jaar lang mogen reizen, veel gezien van de wereld en vele groepen mogen gidsen langs de mooiste plekken.

Met de komst van corona lag mijn werk als gids stil en ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Iets wat dichtbij mij ligt, wat goed bij mij past, waar ik mijn creativiteit in kwijt kan. Waarmee ik andere blij kan maken. Het werd fotograferen, op advies van andere. Er werd namelijk vaak tegen mij gezegd dat ik mooie foto’s maakten van mijn reizen en vakanties.

Herinneringen tastbaar maken,

om ze te koesteren…

Ik begon met het volgen van online cursussen in lifestyle fotografie, oefenden met mijn kinderen, fotografeerden vrienden en bood mijn eerste shoots aan voor een klein bedrag. Zo bouwden ik mijn Portfolio op en kon ik mijn kennis verrijken. Ik richt mijzelf op familie, Newborn en Zwangerschap shoots.

Ik fotograaf jullie op een pure, liefdevolle en echte manier. Niet te veel poseren, maar echt contact maken en samen zijn, met het natuurlijke licht van dat moment Een klein beetje hulp van mij,  vooral veel liefde van jullie leg ik de mooiste herinneringen vast, zodat je ze kan koesteren.

“Fotografie is een manier van zien, beleven, voelen, liefkozen, vasthouden. Wat je op beeld vastlegt is er voor altijd.. zelfs als je het bijna vergeten bent.” 

Jessica van Eeken •  Fotograaf

Mijn Portfolio

Een greep uit mijn shoots..