Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SCHRIJFSTER

Jessica van Eeken

CATEGORIE

RECEPTEN

GEPLAATST OP:

24 Mei 2020

IJskoffie  @ Home

IJskoffie, dat drink ik het liefst op een zomerse dag. En wat hebben we de afgelopen weken al prachtige zondagen gehad. Normaal gesproken ben ik in het voorjaar niet veel thuis, en drink ik mijn ‘koude koffie’ vaak in het buitenland of ergens in eigen land op een mooi terras. Door de Corona crisis ben ik volledig thuis en moet ik mijn reisgevoel naar huis brengen.

Vandaar dat ik zelf thuis een soort van Griekse Frappe maak.Degene die met mij op reis naar Griekenland zijn geweest, weten dat ik regelmatig een Frappe drink. En natuurlijk ook de beste plekjes weet om ze te drinken. Aangezien afreizen naar de Griekse zon nog even niet gaat. Drink ik hem nu thuis en maak ik hem zelf. Dit is mijn recept:

* 2 theelepels nescafe oploskoffie
* 1 theelepel suiker ( meer als je een zoetekauw bent!)
* 2 eetlepels water
* 150ml melk
* ijsblokjes
Meng de Nescafe met suiker en water in een kom. Ik doet dit met een garde op mijn staafmixer. Je krijgt dan een romige koffie creme. Schenk de melk in een glas, voeg de ijsblokjes toe en spatel je koffie crème erop. Voor je gaat drinken wel even roeren anders is de smaak best sterk, maar maak dan wel eerst even een mooie foto van je homemade frappe! Ik zie de foto’s graag verschijnen.

Yamas!