Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

SCHRIJFSTER

Jessica van Eeken

CATEGORIE

STADSWANDELING

GEPLAATST OP:

04-02-2021

Ontdek, proef en take it away!

De Stadswandeling + net nummer. Een nieuw concept wat in deze coronacrisis spontaan is ontstaan. Een manier waarop je binnen de maatregelen van het RIVM op een veilige en leuke manier kunt wandelen door de stad. Zoek maar eens op Instagram of facebook naar “de stadswandeling” + een netnummer naar keuze en je ontdekt al snel waar deze wandelingen zijn.

Het is een initiatief van de lokale horeca, waarbij mensen worden uitgenodigd om te gaan wandelen en onderweg de lokale horeca te steunen. Iedere week verschijnen er meerdere wandelingen verspreid over bepaalde stukken van een stad.  Bijvoorbeeld in Eindhoven kun je kiezen uit het centrum, de parken of Strijp S. Op de routes passeer je verschillende stops waar je een Stadswandeling deal kunt genieten. Dit zijn vaak deals voor 5 euro per stuk, bij een leuke horeca gelegenheid. Deze kunnen ook per week wisselen.

Op een verantwoorde manier kun je genieten van de stad, ben je actief bezig en steun je de horecatoppers. Een perfect combi. Iedere week kun je via de aanmeldlink jezelf aanmelden voor de wandeling, je kiest een tijdslot en gaat maximaal met 2 personen totaal binnen dat tijdslot op pad. De kosten daarvoor zijn 3,50 per persoon.  Je maakt zelf de keuze bij welke horeca locatie je stopt. In het document wat je vlak voor de wandeling per mail ontvangt vind je naast de route ook leuke weetjes, quizvragen en activiteiten om te doen.

Zelf heb ik afgelopen weekend de Stadswandeling 040 (Eindhoven) gewandeld. Ik had gekozen voor de wandeling op Strijp S. Een fijne wandeling waarbij bebouwing werd afgewisseld met de natuur van het Phillips de Jongh park. De horeca locaties lagen verspreid over de route en boden een veelzijdigheid aan deals. Ik wandelde de route samen met een vriendin, en nam haar natuurlijk wel stiekem mee naar verborgen plekjes die niet op de route lagen, maar waar we wel bij in de buurt kwamen. Voor haar was het zeker ook een aangename kennismaking met het gebied.

Leuk toch, wandelen met iets lekkers? Natuurlijk blijft niets leuker dan een stadswandeling met een echte gids. Een gids die je  alles verteld over de stad en de verborgen plekjes laat zien.  Maar tot die tijd is dit natuurlijk best een leuk initiatief en binnen de maatregelen!

Share This Story, Choose Your Platform!

Leave A Comment